Volle maan in Schorpioen

Volle maan in Schorpioen Moonology Manifestation cards

Intense tegenstellingen

Oude pijn en ongemakkelijke communicatie. Tijdens deze volle maan is er heel wat te ervaren. Dit is een astrologisch weerbericht voor wie naar adem aan ’t happen is, net als ondergetekende.

Plotwendingen

De zon en Uranus schuiven steeds dichter naar elkaar toe. De energie van Uranus is onverwachte plotwendingen, heftige nieuwe ervaringen uit het niets en een “wtf-gevoel” waarvan je nog niet exact begrijpt wat het je komt brengen. Dat explosieve duo wint aan kracht onder het teken Stier en staat op 5 mei recht tegenover de maan in Schorpioen. Dat kan een intern conflict met een alles-of-niets gevoel opleveren en de illusie dat je een dilemma moet oplossen om de controle weer te vinden, een schaduwkantje van Schorpioen. Maar de les hier speelt op een ander niveau.

Balans tussen Stier en Schorpioen

Iets wil aan het licht komen. De emotionele maan in Schorpioen wil de zaak uitspitten, begrijpen wat er echt speelt en intuïtief diep onder de oppervlakte duiken. Een stevige druk op triggers en zaken waar we -gezond of ongezond- afhankelijk van zijn is nu niet ongewoon. Dat wat sluimert onder de oppervlakte, dat lastige steentje in je schoen, het wil gevoeld worden. De zon in aardse Stier is bezig met het bouwen van fundamenten en materieel comfort, het creëert het veilige nest waarin je die gevoelens kan begrijpen, erkennen en doorvoelen, het letterlijk aarden van je lijf en geest. Schorpioen is woelig water dat zonder pardon zijn weg baant in de richting ze voor ogen heeft, het overrompelt met haar eroderende kracht wat niet authentiek is. Het transformeert zichzelf en de omgeving, zonder angst voor de pijn die dat met zich meebrengt. De twee brengen elkaar in evenwicht. Stier is als de kom die dat water kan opvangen en tempert, ’s morgens de brokstukken opruimt en op zoek gaat naar een steeds solidere basis op basis van die nieuwe dageraad. Geef jezelf de tijd om de emotionele woeligheid van Schorpioen te voelen, het zal helpen bij detecteren wat in lijn is met je eigenheid, en wat geworteld is in niet-zelf strategieën, angst en oude wondes. Waar verlies je je obsessief in de focus op wat je niet hebt in plaats van te zien wat er wel is? Eens je het kan herkennen en laten varen kom je uit bij wat je zieltje echt verlangt, en is er kans op creatieve oplossingen voorbij controle of dilemma’s.
Ben je nieuwsgierig naar welke aspecten van jezelf vatbaar zijn voor conditionering en niet-zelf strategieën? In het Human Design Paspoort (extra) vind je de antwoorden voor jouw persoonlijke blauwdruk.

Mercurius retrograde

Mercurius staat nog tot 15 mei in retrograde, in jawel, ook het teken van de Stier. Het maakt communicatie met je omgeving in al dit tumult lastiger. Twee keer nadenken alvorens te spreken is geen slecht idee. Je zal immers sneller het deksel op de neus krijgen wanneer iets niet in alignment is. Dat is ook de bedoeling, weerstand opmerken en er bij stilstaan. Wat heb ik nodig? Wat staat er mij in de weg? Welke oude wonde wordt geraakt in mij? Is wat ik zeg authentiek opkomen voor mezelf, of eerder een defensieve reactie?

In het teken Stier gaat het reflectieve proces over comfort. Dat wat je vroeger rust en stabiliteit gaf, geldt misschien niet langer. Waar ben je uitgegroeid?

Laat los, staak het gevecht en laat het op je afkomen. Wat je achterlaat zal worden vervangen door nieuwe vormen van comfort en geruststelling.

Testen van de groeicurve

Ik kan mij niet ontdoen van de indruk dat deze weken een soort van examen zijn in de maansknopenas Stier-Schorpioen waar we sinds januari 2022 in zitten en die eindigt in juli 2023. “Wat hebben we geleerd?” zoals Piet zou zeggen. De eclips en dubbele nieuwe maan in Ram bracht ons mogelijkheden voor de toekomst, het vuur van manifestatie en de drang om te knallen. Deze volle maan lijkt ons weer even terug te fluiten en uitdagingen te serveren gebaseerd op de groei van het voorbije anderhalf jaar, om te testen of we het zowel cognitief als lichamelijk echt goed begrepen hebben. Ademen en vertrouwen op onszelf, op ons eigen fundament is de beste manier om er door te gaan. Met een Schorpioen in de kamer is onder de mat vegen namelijk…geen optie.

Breathe, my sweeties, let’s do this. Ik ga het bad laten vollopen.

volle maan in Schorpioen tarot spread

Meer weetjes en artikels in je mailbox?

Ontvang één keer per maand Saga’s Maankondiging

Updates, weetjes, de laatste artikels of video’s
en het aanbod voor de komende periode.