Artikels

Study without reflection is a waste of time, reflection without study is dangerous - Confucius

Human Design zelf studeren

Hoe kan je een Human Design chart leren lezen? Is zelfstudie mogelijk?
Tot op zekere hoogte is dat absoluut mogelijk. Geef het vooral genoeg tijd en begin bij je eigen chart. Dat legt de brug tussen de theorie en de praktijk. Ik geef je een overzicht van mijn favoriete bronnen. 

Wat is de maancyclus?

De maan. Het mysterieuze hemellichaam dat elke dag verandert in aanzicht en symbool staat voor onze emoties en instinctieve reacties. Het binnenste binnenste dat we niet makkelijk delen met de wereld, de verborgen persoonlijkheid en de schaduwen waar we liever niet in het daglicht mee worstelen. Dit artikel gaat dieper in op zowel de astronomische als astrologische aspecten van de maancyclus.

Kinderen beter begrijpen

Ouderschap. Het constant balanceren op die slappe koord van loslaten en beschermen. Het aanhoudend lezen van behoeftes. Want het moment dat je denkt dat je het beet hebt, krijg je weer een compleet nieuwe uitdaging voor de voeten. Het ouderschap is de meest intensieve maar vermoedelijk ook meest impactvolle job die je in je leven zal uitoefenen. 

Welk Human Design type ben ik

Elk Human Design chart met jouw innerlijke energetische blauwdruk is uniek en oneindig anders in de details. Op het hoogste niveau zijn echter wel vijf duidelijke types te onderscheiden. Welke ben jij? En wat kan je er mee?