Over Annelies

We don’t see things as they are, we see them as we are - Anaïs Nin

Mijn pad

Er was eens… een meisje dat moeder werd en niet meer wist hoe ze zichzelf of haar kind kon helpen, laat staan gelukkig zijn in dat grillige nieuwe bestaan.

De komst van mijn kind was het breekpunt in een neerwaartse spiraal van mezelf negeren die al veel langer gaande was. In zekere zin heeft die donkere periode mij gered. Ik moest het even zo zwaar hebben zodat ik me kon overgeven en stoppen met vechten tegen de bierkaai. Ik kon om hulp vragen en kreeg die. Ik kon om tijd vragen en kreeg die.

De eerste 10 jaar van mijn volwassen leven verliepen strategisch, vanuit mijn hoofd en met vele maskers. Relaties betekenden pijn. Na dat breekpunt besloot ik dat het tijd was om het anders aan te pakken. Ik werd mijn eigen studieobject en smeet me in therapie, boeken en artikels. Als een spons nam ik alle informatie in me op en begon aan een intense transformatie, die nog steeds bezig is, en eigenlijk nooit hoeft te stoppen.

In tegenstelling tot vroeger heb ik niet meer het gevoel dat ik iets moet volhouden of dat ik me niet begrepen voel. In wezen ben ik diep vanbinnen niet veranderd, maar doordat mijn authenticiteit ademruimte kreeg zijn mijn omgeving en gewoontes dat wel. Ik leer te luisteren naar wat mijn lichaam mij vertelt. Hoe gezond het is, wat het nodig heeft, welke engagementen juist zijn voor mij.  De vrouw die ik nu ben en wiens kracht ik steeds vaker voel beschermt het kleine meisje dat zich heel af en toe nog eenzaam voelt. Dat geeft mij alle ruimte om met liefde aanwezig te zijn in mijn rol als mama. Er is meer geluk nu dan ik ooit gevoeld heb.

Het proces leerde mij dat spiritualiteit niet minder waardevol is omdat het -nog- niet allemaal wetenschappelijk verklaard kan worden. In het bijzonder Human Design. Van vele systemen ben ik fan, geen enkele had zo’n fundamentele impact. Ik startte met het vieren van mezelf , mijn waarde en het leven. Het ontketende al mijn potentieel op een manier dat jaren praattherapie nooit had gekund. 

Mijn grootste motivatie en inspiratie? Het ouderschap.
De zoektocht in verbindend opvoeden geeft mijn pad nog steeds mee vorm.
Ik geloof dat als wij onze kinderen horen, zij enorm veel wijsheid en oplossingen brengen.

Annelies Verreth 4 Over Annelies

Mijn persoonlijkheid

  • een hoge dosis begrip en inleving, i care
  • diepgang is de enige optie
  • humor is heerlijk
  • razendsnelle analyses
  • eindeloos nieuwsgierig en gepassioneerd
  • mijn wegwijzer in dit leven; mijn intuïtie

Mijn gesprekken kan ik typeren als recht-door-zee met diepgang en een flinke dosis humor. Aan de oppervlakte blijven is niet aan mij besteed. Mijn troef is mijn inlevingsvermogen in combinatie met aanvoelen wat er onderhuids speelt, ik lees ook de ondertitels. Die sensitiviteit combineer ik met een sterke aanleg voor praktische oplossingen. Met mij kom je ergens, oeverloos dralen is geen optie. 

Mijn dochter

Ik ben mama van een uitzonderlijke wijze dochter in succesvol co-ouderschap. Zij is Alfa-generatie, geboren wise beyond her years met een radicaal andere levensinstelling die onze oude systemen onder druk zet. Mijn weg daarin zoeken vraagt energie en tijd, en vooral veel zelfreflectie. Ik zou het niet anders willen.

Zij is de reden dat ik op lange termijn mijn professionele pijlen wil richten op Human Design in opvoeding. Als zij onze wereld gaan redden, wil ik hen zoveel mogelijk ademruimte geven om dat te faciliteren. Ouders die om die reden bezig zijn met intergenerationeel trauma doorbreken zijn mijn helden. Ik kan het weten, ik spartel zelf dapper verder op dat pad en krijg geregeld een confronterende spiegel voorgeschoteld. Verbindend opvoeden is de facto deels jezelf heropvoeden.

Annelies Verreth 3 scaled Over Annelies
Annelies Verreth

Mijn specialisaties

Van oorsprong ben ik een vertaler Frans-Russisch en leerkracht NT2. In de rest van mijn vaardigheden ben ik een autodidact. Ja, ook Human Design. Cursussen, boeken, en levenservaring!

Net als mijn dochter pas ik in het labeltje hoogbegaafd. In mijn geval neem ik alle kennis razendsnel op om het dan onmiddellijk om te zetten in iets bruikbaars , nieuwe linken te leggen of originele uitvindingen te doen. 

Professioneel heb ik een achtergrond in het volwassenenonderwijs. Eerst als leerkracht NT2, nu als beleidsondersteuner interne communicatie en digitalisering. Mensen hebben me altijd gefascineerd, dus onderwijs was evident. Ik hou van vrijheid in mijn werk; strakke structuren en opdrachten uitvoeren omdat het zo hoorde was altijd bevreemdend. Laat mij maar rustig mijn ding doen, creëren en specialiseren op mijn eigen tempo als visionaire weirdo

Ik ben in wezen nog steeds een vertaler. Al doe ik het ondertussen op een heel andere manier dan mijn examens ooit van me vroegen. Het doel van vertalen is: de ander begrijpt wat er gecommuniceerd en gevraagd wordt.
Ik vertaal voor jou wat de omstandigheden en je innerlijke wereld nu van je vragen of laten weten. Ik lees de persoon die ik voor mij heb, hun energie, hun noden, hun wensen, waarom ze hier zijn en waar ze op vastlopen. Dat geef ik terug in klare taal, zodat die verbinding tussen hoofd en lichaam weer zonder misverstanden verder kan. 

Energetisch vertalen en muurtjes neerhalen, dat is mijn specialisatie. 

Mijn Human Design Chart

2/5 Splenic Projector

2023 04 13 10 18 42 bodygraphchart.pdf Over Annelies

 Als Projector heb ik een visie van hoe alles zou kunnen zijn en die wil ik tot leven brengen door anderen te helpen op de manier die mij eigen is.

Met mijn zeven witte centra ben ik heel ontvankelijk voor de energie van mijn omgeving en anderen, de labels hoogsensitief en introvert zijn zeker op mij van toepassing. Ik ‘voel’ heel vaak intens mee. Mijn missie hier is om mijn eigen pad te volgen, wars van alles wat standaard is.

De niet-zelf & wat ik daar uit leer
Niet-zelf
Kracht
‘People pleasen’
Want als zij zich beter voelen, dan ik ook, meevoelen doe ik immers toch.
Ik heb een natuurlijke aanleg voor mensen op hun gemak stellen en aanvoelen wat ze nodig hebben.
Mij frustreren in het feit dat ik geen consistente energievoorraad heb zoals Generatortype.
Ik trek me terug wanneer nodig zonder schuldgevoel. Ik werk slimmer, niet harder. Wanneer ik omringd ben door de juiste mensen heb ik net energie voor 10.
Conditionering – als ik stop met naar mezelf te luisteren volg ik de strategieën van anderen
Ik herken intuïtief wanneer anderen sterk onder invloed zijn van conditionering. Ik ken de waarde en bevrijding van je eigen pad ontdekken.
Zelfmedelijden en verbittering. Erkenning zoeken bij mensen die mij niet ‘zien’. Erkenning is prima. Het ‘zoeken’ niet. Erkenning vindt jou.
Als Projector is erkenning en succes belangrijk. Ik besef de waarde nu, maar verval niet langer in het “zie mij, zie mij!” verhaal. Ik vertrouw op mijn magnetisme en de uitnodiging.

Workshops

Laagdrempelig kennismaken
of een specifiek aspect onder de loep nemen? 

Analyse boeken