Human Design

You change the world by being yourself - Yoko Ono
Wat is Human Design?

Heb je je ooit al afgevraagd wat jou bijzonder maakt?

Human Design is de wetenschap van differentiatie. Op basis van je geboortegegevens krijg je inzicht in jezelf en energetische dynamieken. Het is jouw blauwdruk bij geboorte en blijft heel je leven hetzelfde. Met behulp van die kennis start een bewustwordingsproces. 

Dit is niet de perceptie die je hebt van jezelf. Het is je ware essentie.

De ontdekking

Toen ik zelf ooit Human Design mocht ontdekken konden mijn vrienden -en toegegeven, ook vreemden op de trein- geen gesprek met mij voeren of de woorden ‘Human Design’ fladderden hen rond de oren. Het sloeg in als een welkome bom, en het vertrouwen in deze kennis is alleen maar toegenomen hoe langer ik het ervaar en bestudeer. Als Projector heb ik wel geleerd geen ongevraagd advies meer te geven, hihi.

Human Design is een logisch opgebouwd systeem dat de principes van de I’Ching, astrologie, Kabbalah, het Hindu-Brahmin chakra systeem enerzijds en kwantummechanica, astronomie, genetica en biochemie anderzijds, samenbrengt. Jouw unieke Human Design chart is berekend op basis van je geboortedatum, tijd en plaats en kan zo je genetische design weergeven. 

Human Design Ilustratie 3 scaled Wat is Human Design

Na een tijd studeren begon ik mijn kennis en ervaringen te delen. Ik hielp er mensen mee, gaf workshops op een festival, oogstte veel succes en kreeg er tonnen energie van.
Een voor één viel hun mond even open bij de accuraatheid van wat ik beschreef.

Tot het moment dat ik mijn eigen chart uitgelegd kreeg en bestudeerde voelde ik me altijd een buitenbeentje die het leven ‘fout’ aanpakte, met een dieptepunt in 2019. Human Design gaf mij het cadeau mijn ikje te omarmen die al zolang zat te wachten om naar buiten te mogen komen om te spelen, gewoon gelukkig te zijn. En ja, ik ben misschien heel anders dan anderen. Maar al die moeite die ik deed om het ‘juist’ te doen en ‘normaal’ te zijn, kan ik nu inzetten om anderen te helpen die hun uniekheid willen eren. “Your deviation is your liberation” hoorde ik ooit in een podcast. Die wijsheid geef ik standaard door in mijn energie.

Op momenten dat het nu allemaal wat minder gaat, heb ik iets om op terug te vallen; de aangeboren talenten in mezelf. Mijn eigenheid samengevat op een kleurrijk A4-tje met een duidelijke strategie en een herinnering aan mijn innerlijk kompas.

Wat is het Human Design experiment?

Met behulp van Human Design kennis over onze eigen blauwdruk en een sterk voelbare nieuwsgierigheid start een bewustwordingsproces. Strategie en autoriteit vormen de handvaten, als een alsmaar sterker kompas in je energetisch veld. De accuraatheid van de beschrijvingen in die blauwdruk zorgen ervoor dat we voldoende vertrouwen krijgen om te gaan testen of het werkt. Dat is het experiment. Jouw experiment. Op jouw tijd, op jouw tempo.

Dat experiment kan pittig zijn. Laag na laag wordt schadelijke conditionering van je afgepeld. Het onthult essentie en licht. Dat vraagt tijd, energie, reflectie en vaak ook traumawerk. Vertrouw op je eigen timing. Dit proces roept jou, niet andersom.

20220603 104745 Wat is Human Design

Mijn kijk op Human Design

Er is geen positief of negatief in onze designs. We zijn allemaal deel van een groter geheel. Met één voet in de spirituele wereld (gebaseerd op planeten en transits) en de andere in de wetenschappelijke (neutrino’s en kwantumfysica) is het oneindig rijk aan studiemogelijkheden. Die twee schijnbaar tegengestelde werelden van wetenschap en mystiek zien samensmelten voelt juist.

Human Design is ook praktisch. Je chart toont je hoe je bewust kan omgaan met beslissingen en energie beter in balans kan houden dankzij bepaalde signalen in je lichaam, het geeft weer wat betrouwbaar en van jou is, en wat conditionering en inbreng is vanuit anderen. Je krijgt dus heel duidelijk zicht op je sterktes en valkuilen. De uitnodiging is om met behulp van die handleiding die jouw uniekheid zo mooi in kaart brengt, te gaan experimenteren en zo meer naar jouw eigenlijke design te gaan leven. Dat noemen we alignment. Wanneer we in alignment leven ervaren we innerlijke rust vanuit wie we zijn, in plaats van het najagen van foute invloeden om er bij te horen. Zo vervullen we gaandeweg onze missie hier op aarde en brengen we meer balans in het geheel.

De kennis kan op veel domeinen ingezet worden: zelfontwikkeling, traumawerk, opvoeding, relaties, scholen, gezondheid, teambuilding, Human Resources… .

Mijn bredere focus in het werk van La Cria Saga is vooral intergenerationeel trauma. Het opvoeden van kinderen en het heropvoeden van het innerlijk kind.

“The Human Design System is not a belief system.
It does not require that you believe in anything.
It is neither stories nor philosophy.
It is a concrete map to the nature of being, a mapping of your genetic code.
This ability to be able to detail the mechanics of our nature in such depth is obviously profound because it reveals our complete nature in all its subtleties.
Human Design opens the door to the potential of self-love, a love of life and the love of others through understanding.”

-Ra Uru Hu-
founder of the Human Design system

Artikels over Human Design

Nijd is ook schoonheid

Wens jij soms ook wel eens dat je een ander type was? Jaloezie en teleurstelling…

De pijlen op het Human Design chart

Op de meeste Human Design charts kan je vier pijlen terugvinden rond de bovenkant van…

De val van de Muur

Waarom ben ik zo anders? Dit is hoe Human Design en astrologie mij hielpen in…

Workshops

Laagdrempelig kennismaken
of een specifiek aspect onder de loep nemen? 

Boekingen