Human Design

You change the world by being yourself - Yoko Ono

Heb je je ooit al afgevraagd wat jou uniek maakt?

Human Design, ook gekend als “The Science of Differentiation” geeft daar een antwoord op.

De ontdekking

Sinds ik zelf ooit Human Design mocht ontdekken kunnen mijn vrienden -en toegegeven, ook vreemden op de trein- geen gesprek met mij voeren of de woorden ‘Human Design’ fladderen hen rond de oren. Het sloeg in als een welkome bom, en het vertrouwen in deze kennis is alleen maar toegenomen hoe langer ik het ervaar en bestudeer.

Het is een logisch opgebouwd systeem dat de principes van de I’Ching, astrologie, Kabbalah, het Hindu-Brahmin chakra systeem enerzijds en kwantummechanica, astronomie, genetica en biochemie anderzijds, samenbrengt. Jouw unieke Human Design chart is berekend op basis van je geboortedatum, tijd en plaats en kan zo je genetische design weergeven. 

Na een tijd studeren begon ik die kennis te delen. Ik hielp er mensen mee, gaf workshops op een festival, oogstte veel succes en kreeg er tonnen energie van.
Een voor één viel hun mond even open bij de accuraatheid van wat ik beschreef.

Tot het moment dat ik mijn eigen chart uitgelegd kreeg en bestudeerde voelde ik me altijd een buitenbeentje die het leven ‘fout’ aanpakte. Human Design gaf mij het cadeau mijn ikje te omarmen die al zolang zat te wachten om naar buiten te mogen komen om te spelen, gewoon gelukkig te zijn. En ja, ik ben heel anders dan anderen. Maar al die moeite die deed om het toch maar eens ‘juist’ te doen, al die verloren energie, kan ik nu inzetten om anderen te helpen die hun uniekheid willen eren.

In dat proces, ben ik gelukkiger dan ooit. En op momenten dat het allemaal wat minder gaat, heb ik iets om op terug te vallen; de aangeboren talenten in mezelf. Mijn eigenheid samengevat op een kleurrijk A4-tje met een duidelijke strategie en een herinnering aan mijn innerlijk kompas.

De kern van Human Design

Er is geen positief of negatief in onze designs en we zijn allemaal deel van een groter geheel.

Met één voet in de spirituele wereld (gebaseerd op planeten en transits) en de andere in de wetenschappelijke (neutrino’s en kwantumfysica) is het oneindig boeiend. Die werelden zien samensmelten voelt juist.

Human Design is ook praktisch. Je chart toont je hoe je bewust kan omgaan met beslissingen en energie beter in balans kan houden dankzij bepaalde signalen in je lichaam, het geeft weer wat betrouwbaar en van jou is, en wat conditionering en inbreng is vanuit anderen. Je krijgt dus heel duidelijk zicht op je sterktes en valkuilen.

De uitnodiging is om met behulp van die handleiding die jouw uniekheid zo mooi in kaart brengt, te gaan experimenteren en zo meer naar jouw eigenlijke design te gaan leven. Dat noemen we alignment. Wanneer we in alignment leven ervaren we innerlijke rust vanuit wie we zijn, in plaats van het najagen van foute invloeden om er bij te horen. Zo vervullen we gaandeweg onze missie hier op aarde en brengen we meer balans in het geheel.

“The Human Design System is not a belief system.
It does not require that you believe in anything.
It is neither stories nor philosophy.
It is a concrete map to the nature of being, a mapping of your genetic code.
This ability to be able to detail the mechanics of our nature in such depth is obviously profound because it reveals our complete nature in all its subtleties.
Human Design opens the door to the potential of self-love, a love of life and the love of others through understanding.”

-Ra Uru Hu-

Artikels over Human Design

Nijd is ook schoonheid

Wens jij soms ook wel eens dat je een ander type was? Jaloezie en teleurstelling…

De pijlen op het Human Design chart

Op de meeste Human Design charts kan je vier pijlen terugvinden rond de bovenkant van…

De val van de Muur

Waarom ben ik zo anders? Dit is hoe Human Design en astrologie mij hielpen in…

Boekingen

Maandelijks mailtje