Welk Human Design type ben ik

Wat is een type?

Human Design kan heel complex lijken als je een chart onder ogen krijgt, maar de eenvoud van het systeem zit in het concept van de ‘types’.
Het is voldoende om jouw type te kennen en vervolgens de strategie die daar bij hoort te gaan inzetten om het proces van alignment te voelen. Kortom, ken je type en volg de strategie. Natuurlijk ben je nog steeds niet hetzelfde als die miljoenen anderen die ook jouw type zijn, maar enkele basiskenmerken in omgaan met energie delen jullie wel degelijk.

Wat ben je daar mee?

Elk type heeft een andere strategie en andere richtingaanwijzers om aan te voelen of ze in alignment zijn of niet. Hun aura werkt ook anders. Als je je daar niet van bewust bent, zal je zoals de meesten onder ons door het leven gaan met onverwachte momenten waarop alles vlot loopt en andere helemaal niet, zonder dat je er woorden aan kan geven waarom dat is. Je hebt misschien het gevoel dat je je volle potentieel nog niet hebt bereikt, dat er meer is dan dit, maar je hebt geen duidelijk idee hoe dat te activeren. Dat is wat Human Design jou wel kan vertellen. Want in tegenstelling tot wat reclame ons al eens probeert wijs te maken: er is niet één juiste universele manier. Een greep uit wat je misschien al hoorde in jouw leven:

 • “Hard studeren en dan een goeie baan.”
 • “Daten, relatie, huisje, tuintje, kindje.”
 • “Als je iets wil, moet je er zelf achteraan gaan en hard werken.”
 • “Niet piekeren, daar word je ziek van: doorwerken en geen vragen stellen.”

Niet echt advies waar je heel blij van wordt, of iets dat voor iedereen zou werken. Je type en strategie zijn een veiligere methode. Het is immers geen externe factor waarvan je afhankelijk bent, het is een aspect van jezelf dat er altijd al was

Wat velen niet beseffen is dat we allemaal het potentieel hebben om iets in de wereld te brengen dat krachtig is, voldoening geeft, zelfliefde bevordert en onze ziel doet opleven. De sleutel om daar te geraken, is je type en strategie kennen. Hieronder vind je een beknopt overzicht. Het is leuk om over jezelf te lezen, maar ook anderen in je omgeving kennen als type zorgt ervoor dat je hen soms in een heel ander licht zal zien. Het vergroot je empathie en begrip voor de ander.

Wat is mijn type en waar vind ik het?
Stap 1: Wees heel zeker van je geboortegegevens, ook het uur. Dat kan via een mama met een scherp geheugen, deze link of via de gemeente waar je geboren bent.
 
Stap 2: Haal je chart op via deze pagina op mijn site. Je kan meerdere toevoegen, de browser zal ze onthouden.
 
Stap 3: Kijk naar ‘Type
Jouw Human Design chart

Elk type zijn strategie

In de wereld zijn er vijf types. Jij bent één van die vijf. Het staat los van gender, nationaliteit, taal, intelligentie, werk, seksualiteit, het is universeel en op iedereen van toepassing. Hun aantal is niet evenredig verdeeld. Op de afbeelding hieronder zie je de originele 4 types in Human Design.
De Manifesting Generator behoort tot de Generators maar wordt vaak (en ook bij mij) apart besproken vanwege de specifieke eigenschappen. Vandaar dat je soms vier en soms vijf types ziet.

 

Bron: Jovian Archive

Reflectors 1%

“Wie ben ik wanneer ik bij jou ben?”

Evaluator
Wijs
Babbelaar
Passioneel
Moeite met identiteit

Hier om te spiegelen en vanuit hun zijn inzicht te geven in hoe de gemeenschap zich voelt.

Richtingaanwijzers
Teleurstelling <> Verwondering

Strategie
 1. Wacht op een aanbod of vraag, start zelf niet op
 2. Wacht een maancyclus voor belangrijke beslissingen. Je waarheid ligt niet in het nu.
 3. Bespreek het met vertrouwelingen, hoor jezelf, de waarheid vormt zich vanzelf als een soort innerlijk weten
Projectors 20%

“Waarom horen ze mijn goeie raad niet?”

Visionair
Manager
Heler
Intuïtief
Betweter avant la lettre

Hier om te leren over de ander en op vraag energie in hen te gidsen en verfijnen.

Richtingaanwijzers
Verbittering <> Succes

Strategie
 1. Je bent niet hier om te doen, wel om te zijn. Wacht op een concrete uitnodiging om jouw talenten in te zetten. Ze zijn zeldzaam, maar zijn het de juiste, kan je surfen op die aangereikte energie en bergen werk verzetten.
 2. Werk tijdens die wachttijd aan jouw passies en specialisatie, zoek geluk en in rust en spel. Werk op die manier aan erkenning in jezelf en maak ruimte voor het opruimen van je trauma’s.
 3. Beslis het correcte antwoord op een uitnodiging met jouw autoriteit. 
Manifestors 9%

“Velen vinden mij te veel en te luid, maar zwijgen en me inhouden doet zo’n pijn.”

Opstarter
Expressief
Creatief
Gedreven
Impulsief
Kort lontje

Hier om te initiëren en impact te hebben op anderen.

Richtingaanwijzers
Kwaadheid <> Vredig gevoel

Strategie
 1. Eer je impulsen, spreek, start op, volg je creatieve ideeën. Jij hoeft voor niemand te wachten. Zo toon je anderen een nieuwe weg.
 2. Informeer je omgeving voor je actie onderneemt. Zo ga je veel van de weerstand die je voelt wegnemen en de ander een kans geven jouw voorbeeld te volgen.
Manifesting Generators 32%

“Is de wereld nu zo traag of ik zo snel?”

Multitalent
Razendsnel
Neus voor efficiëntie en shortcuts
Consistente energie
Meerdere passies

Hier om te leren over zichzelf en op vraag te initiëren en energie juist in te zetten.

Richtingaanwijzers
Kwaadheid <> Vredig gevoel
Frustratie <> Voldoening

Strategie
 1. Wacht op vragen, ideeën en uitnodigingen (externe prikkels)
  om jouw energie in te zetten.
 2. Geef een eerste voorlopige antwoord op buikgevoel.
 3. Terwijl je al opstart, voel dan wat de correcte beslissing is.
  Er toch niet mee doorgaan kan prima.
 4. Indien het een volle ja is, informeer de omgeving
  die impact zal ondervinden van jouw acties.
Generators 38%

Mijn dochter is een Generator. Haar eerste vraag ‘s morgens bij het opstaan is:
“Mama, wat kan ik doen vandaag?”

Bouwer/doener
Consistente energie
Meesters in hun vak
Zelfbewust
Koppig, ook als het niet klopt

Hier om te leren over zichzelf en op vraag energie juist in te zetten.

Richtingaanwijzers
Frustratie <> Voldoening

Strategie
 1. Stel authentieke intenties. Waar wil je naartoe op lange termijn?
 2. Wacht op vragen en uitnodigingen (externe prikkels) om jouw energie in te zetten. Jij wil reageren (ja/nee) op iets dat jou wordt aangereikt.
 3. Beslis het correcte antwoord met jouw autoriteit.

Deel van het geheel

Als je de mensheid bekijkt als een team waarin elk individu de intentie heeft om de wereld te verbeteren, dan zouden we optimaal werken als de (Manifesting) Generators uitvoeren en uitvergroten, de Manifestors nieuwe ideeën aanbrengen, Projectors de andere types gidsen om efficiënter en gezonder tot een beter resultaat te komen en Reflectors ons de spiegel voorhouden om stil te staan bij de vraag of we het goed doen als gemeenschap. Maar niet iedereen is zich bewust van zijn type, negeert zijn eigenheid of zegt op de foute engagementen ja. Dat is niet enkel nadelig voor jou, maar eigenlijk voor de hele mensheid. Lekker dramatisch.

Herken je jezelf (nog) niet in jouw type? Dat is best mogelijk! Conditionering kan diep gaan en je doen leven als een ander type. Ikzelf als Projectorkind van twee Generatorouders deed alles om toch eindelijk maar eens ‘normaal’ te kunnen zijn. Ik probeerde harder dan ik het aankon om fysiek uitvoerend werk te doen om te compenseren, om me niet lui te voelen. Dat was op lange termijn nefast. Luister in dat geval goed naar je lichaam en kijk wat je eventueel kan leren uit het verschil tussen je chart en wat je zelf ziet en voelt.

Elk type heeft zijn waarde in het geheel
Elk type is nodig in het geheel