Jouw nee is een ja aan iets anders

Flikker op met je volle batterij

Stel, je bent een Generator of Manifesting Generator. 
Wat leer je dan snel over jouw type?

Ontwerp zonder titel 1 Jouw nee is een ja aan iets anders

Je bent hier om te doen, om te werken! Je hebt massa’s energie!

Schitterend, toch.
Maar wat als je je daar helemaal niet in herkent?

Veel Generators die ik doorheen de jaren sprak, zowel in mijn dagelijks leven als in sessies, voelen zich geïrriteerd wanneer Human Design komt vertellen dat je op een bom energie zou zitten. Happy als een zoemend bijtje, dartelend door het leven, wetend wie je bent en wat je hier te doen hebt. Frons, weerstand, en “flikker op met je volle ochtendbatterij” kan ik soms letterlijk horen in de hoofden. 

En ik begrijp dat. Vermoeidheid, uitputting, overprikkeling en depressie komen voor bij alle types. Meer daarover in dit artikel over de sacrale rat race.

Ontwerp zonder titel Jouw nee is een ja aan iets anders

De sleutel voor Generators

Nee zeggen als je nee voelt.
Er voor gaan als je ja voelt. Zonder het logisch te willen begrijpen.

Simpel, toch?

Niet dus. Ga eens na hoe vaak per dag jij toch je energie en aanwezigheid aan iets geeft, terwijl je buikgevoel (sacraal centrum) roept “Nope!“. Het zit soms in kleine dingen. En hoe egoïstisch kan het soms voelen om nee te zeggen, toch?

Ingaan tegen je buikgevoel heeft veel redenen waar je je helemaal niet schuldig over hoeft te voelen. Vaak beschermt het iets heel kostbaars.

A disturbance in the force

Wat ik kan zien, als analist en coach, is dat jouw inauthentieke “ja” een rimpeleffect creëert waar eigenlijk niemand blij of beter van wordt. We hebben te leren in onze maatschappij dat we hulp kunnen vragen, zonder dat het een eis is. Wanneer je een verzoek doet, sta je op en voor een ja of neen, beide zijn waardevol. Zo geef je de ander de kans bij te dragen omdat hun hele wezen daar ja op zegt, niet uit verplichting of beleefdheid. Voelen zij een neen? Is hun schema te druk? Dan is de kans groot dat iemand anders je wel kan helpen, en dat het dan ook beter klopt omdat het voor hen een gevoelsmatige ja is. Is er geen hulp? Dan kan je daar mee leren omgaan. 

Zeker als een Generator onzeker is, of een lege agenda heeft, zal de drang om ja te zeggen groot zijn, ook als je er niet echt warm van wordt. Er zit een nood in jullie om bij te dragen, en een angst om niet waardevol te zijn. Maar jouw oprechte ‘neen’ beschermt jouw waardevolle energie en vaardigheden. Er komt altijd iets nieuws op je pad. Elke dag heb je de kans om te reageren. Maar er zijn twee gouden regels die ik aanleer; 

Jouw nee is een ja aan iets anders.
Jouw nee is een ja voor iemand anders.

Kinderen als rolmodel

Kinderen zijn hierin het voorbeeld. Ze kunnen de beste gidsen zijn.

– “Wil je gaan helpen op de boerderij?” JAAAA
– *ziet gsm* ” “Mama, ik wil gekke foto’s maken van ons”
– *ziet bloemetjes tijdens het fietsen*  “Mama, ik wil een boeketje maken”
– “Wil je schilderen?” – JAAAAAA
– “Wil je mee helpen koken?” – ” Nnnnn… (kreun). Nee.
– *ziet vliegers* “Mama, ik wil vliegeren!”

We verliezen met het ouder worden soms die connectie. Maar elke Generator heeft dit in zich. Dat is wat ik geloof en zie, dat is de zoemende energie waar Human Design over spreekt. Dat is waarin ik wil gidsen. Het is niet enkel je recht, het is wie je bent.

Wie diepgaand werk wil doen rond strategie en autoriteit, is welkom bij mij. 
Deze zomer zijn er transformatieve workshops op 22/06, 22/07 en 19/08.