Human Design zelf studeren

Hoe kan je een Human Design chart leren lezen? Is zelfstudie mogelijk?
Tot op zekere hoogte is dat absoluut mogelijk. Geef het vooral genoeg tijd en begin bij je eigen chart. Dat legt de brug tussen de theorie en de praktijk.

Ik geef hier een overzicht van mijn favoriete bronnen. 
Deze pagina wordt doorheen de tijd aangevuld.

Boeken

Beginners
  • Understanding Human Design (Karen Curry Parker)
  • Human Design (Chetan Parkyn)
Gevorderden
  • The definitive book of Human Design (Ra Uru Hu -de oprichter!- & Lynda Bunnell)
  • The Gene Keys (Richard Rudd) – naslagwerk voor het dieper ingaan op poorten

Cursussen

Je kan cursussen volgen bij de International Human Design School. Die zijn betalend, maar op basis van het cursusmateriaal dat ik ondertussen heb verzameld links en rechts denk ik wel dat het een grote meerwaarde kan zijn als zelfstudie te lastig is voor hoe jij informatie opneemt. Dit ter info. Het is niet verplicht om charts te leren lezen. Het staat wel garant voor de correcte informatie met de juiste achtergrond aangeleerd krijgen.

Youtube

Ah, le Youtube. Een prachtig medium om in kant-en-klare video’s de oppervlakige lagen van Human Design te ontdekken. Diepere lagen zijn er ook, al moet je dan iets beter zoeken. Dit zijn enkele van mijn favorieten:

Luciano Armani is een Projector en de auteur van de geweldige Design Keys  studiefiches. Als je ooit waar voor je geld zoekt, hier moet je zijn.
Zijn video’s zijn helder, professioneel en aangenaam dankzij de humor.

Als je even voorbij de schreeuwerige frames van de video’s kijkt, vind je Richard Beaumont, een 1/3 Manifesting Generator en student van Ra Uru Hu. Hij doceert op de traditionele manier en brengt verrassende inzichten waar ik veel van opsteek.

Karen Curry Parker is de grondlegger van Quantum Human Design, een gemuteerde vorm van de originele materie. Zij heeft decennia ervaring en weet waarover ze spreekt, ik apprecieer haar talent om de basisteksten kritisch in vraag te stellen.

Podcasts

Jovian Archive (Soundcloud)
Een schat aan audio’s van de grondlegger, Ra Uru Hu tijdens cursussen en presentaties. Valt het op dat hij een Manifestor is? Heerlijk, hoe dat binnenknalt!
Check zeker de lezing voor jouw type hieronder, als je durft. 

School of Human Design heeft op Nederlandstalig grondgebied een uitstekende naam, en terecht! Ze hebben op hun site en in de podcast enorm interessante content in toegankelijke taal. Je kan er veel van opsteken en hun vibe is aanstekelijk. Hun visie van Human Design uitleggen en inzetten leunt heel sterk aan bij de mijne. Heel knap wat ze hebben opgebouwd met hun bedrijf.

That Projector guide is geweldige (Engelstalige) ondersteuning voor en door Projectors. De hoeveelheid herkenning in hun content is fantastisch. Gebracht vanuit massa’s kennis en levenservaring.

 

Deze podcast van Janelle Turner haalt het van theorie naar praktijk. Ze heeft ook fijne, interessante gastsprekers waardoor dit een heel fijn startpunt is voor wie al een basis Human Design kennis heeft. 

Meer weetjes en artikels in je mailbox?

Ontvang één keer per maand Saga’s Maankondiging

Updates, weetjes, de laatste artikels of video’s
en het aanbod voor de komende periode.