Human Design zelf studeren

Is zelfstudie mogelijk in Human Design?
Absoluut! Geef het vooral genoeg tijd, begin bij je eigen chart en beleef de materie.
Dat legt de brug tussen de theorie en de praktijk.
Ik geef hier een overzicht van mijn favoriete bronnen. 
Deze pagina wordt doorheen de tijd aangevuld.

Boeken

20240413 141338 Human Design zelf studeren
Beginners
 • Understanding Human Design’ (Karen Curry Parker)
 • ‘Human Design: Discover the person you were born to be’ (Chetan Parkyn)
 • Grote mensen doen alsof (Barbara Lenoble)
  Over kinderen en onderwijs + een compleet Human Design naslagwerk
 • ‘Becoming an empowered Projector’ (Evelyn Levenson)
 • ‘Informed’ (Holly Herbig)
  De Manifestor-bijbel
 • ‘Parenting the child you have’ (Aypril Porter)

Gevorderden
 • ‘The definitive book of Human Design’ (Ra Uru Hu  & Lynda Bunnell)
 • ‘The Human Design System’  (Ra Uru Hu)
 • ‘Circuitry’ (Richard Rudd)
 • ‘The Gene Keys’ (Richard Rudd) – naslagwerk voor het dieper ingaan op poorten 

Zelfstudie is fijn, maar kan ook overweldigend zijn.

Wil je een snellere oplossing?

In slechts enkele minuten kan jij een kant-en-klaar gepersonaliseerd bundeltje doornemen dat afgestemd is op jouw design.

Bronmateriaal van Ra

Jovian Archive Stories & Articles

Jovian Archive is de beste plek om te starten met artikels en bronmateriaal. Hun betaalde aparte onderwerpen kunnen zeker ook van pas komen bij verdere studie. Je vindt de teksten en opgenomen lezingen van Ra Uru Hu op de gekste plekken en fora terug ondertussen (zie social media onderaan) en eerlijk, dat is fantastisch. Leren over Human Design van Ra zelf, dat heeft impact. Hij is dan ook een Manifestor.

Cursussen

Je kan cursussen volgen bij de originele International Human Design School. Die zijn niet goedkoop, maar kunnen een grote meerwaarde zijn voor wie er dieper in wil duiken, of eventueel zelf wil gaan lezen of lesgeven in Human Design. 

Het is echter niet verplicht wanneer je charts gaat lezen om hier les te volgen ook al claimen zij van wel. Het staat wel garant voor de correcte informatie met de originele achtergrond aangeleerd krijgen.

Verder bieden ondertussen zowel gecertificeerde als niet-gecertificeerde trainers opleidings- en trainingsmogelijkheden of persoonlijke trajecten aan. In de eerste helft van 2023 is hun aantal geëxplodeerd, volg vooral je strategie en autoriteit in het kiezen van je mentoren en of je al dan niet een certificaat wil. Prijzen lopen erg uiteen.

Youtube

Ah, le Youtube. Een prachtig medium om in kant-en-klare video’s de oppervlakige lagen van Human Design te ontdekken. Diepere lagen zijn er ook, al moet je dan iets beter zoeken. Dit zijn enkele van mijn favorieten:

Jovian Archive heeft zijn eigen kanaal. Grasduinen maar!

Veel gratis en betrouwbare leerstof wordt aangeleverd door Krystle, een 1/3 Splenic Projector. Ik ben fan.

Luciano Armani is een Projector en de auteur van de geweldige Design Keys  studiefiches. Als je ooit waar voor je geld zoekt, hier moet je zijn.
Zijn video’s zijn helder, professioneel en aangenaam dankzij de humor.

Als je even voorbij de schreeuwerige frames van de video’s kijkt, vind je Richard Beaumont, een 1/3 Manifesting Generator en student van Ra Uru Hu. Hij doceert op de traditionele manier en brengt verrassende inzichten waar ik veel van opsteek.

Karen Curry Parker is de grondlegger van Quantum Human Design, een gemuteerde vorm van de originele materie. Zij heeft decennia ervaring en weet waarover ze spreekt, ik apprecieer haar talent om de basisteksten kritisch in vraag te stellen.

Uitgebreide video over het verband tussen trauma responses en strategie/autoriteit.
Een must-see.

Podcasts

Jovian Archive (Soundcloud)
Een schat aan audio’s van de grondlegger, Ra Uru Hu tijdens cursussen en presentaties. Valt het op dat hij een Manifestor is? Heerlijk, hoe dat binnenknalt!
Check zeker de lezing voor jouw type hieronder, als je durft. 

School of Human Design heeft op Nederlandstalig grondgebied een uitstekende naam, en terecht! Ze hebben op hun site en in de podcast enorm interessante content in toegankelijke taal. Je kan er veel van opsteken en hun vibe is aanstekelijk. Hun visie van Human Design uitleggen en inzetten leunt heel sterk aan bij de mijne. Heel knap wat ze hebben opgebouwd met hun bedrijf.

That Projector guide is geweldige (Engelstalige) ondersteuning voor en door Projectors. De hoeveelheid herkenning in hun content is fantastisch. Gebracht vanuit massa’s kennis en levenservaring.

 

Deze podcast van Janelle Turner haalt het van theorie naar praktijk. Ze heeft ook fijne, interessante gastsprekers waardoor dit een heel fijn startpunt is voor wie al een basis Human Design kennis heeft. 

Jovian Archive is de website beheerd door de erfgenamen van de oorpsronkelijke oprichter Ra Uru Hu. Er is heel wat gratis info, maar één van de beste verborgen parels zijn de audio series. Ga bij de Facebookgroepen zeker eens kijken bij hun documentenbibliotheek, daar vond ik al veel cursussen. 

Zelfstudie is fijn, maar kan ook overweldigend zijn.

Wil je een snellere oplossing?

In slechts enkele minuten kan jij een kant-en-klaar gepersonaliseerd bundeltje doornemen dat afgestemd is op jouw design.