Human Design en de maancyclus

ganapathy kumar 9kbsq91NFwg unsplash Human Design en de maancyclus

Wist je dat Human Design en de maancyclus een hele goeie match zijn? De kennis van jouw type en strategie kan je gerichter gaan inzetten door je te verbinden met de maancyclus.

Nieuwe maan staat voor de start van iets, een nieuw begin, Volle maan staat voor de lessen die je kan trekken twee weken later, waar je kan loslaten en vruchten plukken. Het geeft een houvast en meer vat op je emoties.

Vandaag hebben we een volle maan in Ram. Niet toevallig exact een half jaar nadat ik bij nieuwe maan in Ram (april 2022) La Cria Saga opstartte. Hieronder volgt een voorbeeld van hoe dat voor jouw type interessant kan zijn. Wat mag jij loslaten vannacht?

Praktijkvoorbeeld: Volle maan in Ram

Een volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus, deze fase dwingt ons vanwege zijn intensiteit om af te rekenen met wat ons niet meer dient en geeft meer kans op nieuwe inzichten.
Die spanning komt voort uit het feit dat de zon en de maan nu recht tegenover elkaar staan aan de hemel en in de dierenriem. Die tegengestelde energieën clashen en geven de typische nervositeit en woelige nachten die we al van oudsher kennen.

Achtergrond: De volle maan in Ram wordt ook wel de jachtmaan genoemd. Dit is de laatste kans voor het winter wordt om voldoende voedsel en voorraden aan te leggen. Ze is dus activerend en daadkrachtig. Gaan met die banaan!

Thema: Ik versus de ander

De Ram-energie in maan is die van eerst doen en dan denken. Jezelf laten zien zonder plan, je dromen achterna gaan. Je bent dan niet zo bezig met hoe dat bij anderen overkomt. De emoties zitten hoog en je hebt even geen zin om je mond te houden of diplomatie te gebruiken. Kwaadheid is beter dan wanhopig blijven afwachten. Volle kracht vooruit.

Aan de andere kant bevindt zich de Zon in Weegschaal. Het sociale, harmonieuze teken met diplomatie als tweede voornaam. Deze energie houdt net wel heel erg van rekening houden met de ander.

Weegschaal vraagt je om te zoeken naar balans, Ram vraagt je om te doen waar jij gelukkig van wordt en energie van krijgt. Geven en nemen dus. Het is aan jou om daar een mooie middenweg in te vinden.

Advies: Laat je niet overspoelen en meeslepen door die sterke emoties, ga niet zinloos in gevecht. Verwerk en begrijp ze, en kom zo tot inzichten. Dan pas kan je blokkades omverwerpen. Eerst in jezelf, dan in gesprek met de ander.